top of page
Yazarın fotoğrafıbayatumutbatuhan

Batuhan Umut Bayat Yazılım Akademisi Stajyer Yetiştirme Programı Nedir ?

Merhabalar Ben Batuhan Umut Bayat Abiblon LLC Kurucu Başkanı ;



Stajyer Yetiştirme Programına neden ihtiyaç duyduk sizlere öncelikle ondan bahsetmek isterim. Maalesef günümüz şartlarında şirketimiz için çalışan bulabilmekte çok zorlanıyoruz. Hatta bununla alakalı güzel bir hikayemiz var. 2023 yılının Mayıs Ayında bulunduğumuz şehir olan Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıf öğrencileri için bir iş ilanı yayınladık. Dedik ki 45 gün süre bilmediğiniz programları da öğreteceğiz. 45 günün sonunda da işe başlayacaksınız. Tahmin edin kaç kişi döndü. Sadece 3 kişi, 340 kişilik Whatsapp grubundan sadece 3 kişi dönüş yaptı. Bu durumu artık şirketimizde Karadeniz fıkrası olarak anlatmaya başladık.


Bu durumda sadece Kayseri ile sınırlı kalamazdık. Bu yüzden de Türkiye genelinde bir stajyer yetiştirme programı başlatmak istedik. Hedefimiz Stajyer yetiştirme programı ile özellikle üniversite öğrencilerine hitap ederek, öncelikle projelerimizde çalışacakları programları öğretmek, sonra da onları yazılımcı olarak işe almak. Bu sayede işe başlamadan önce şirketin işleyişi ve temel bilgileri hakkında da bilgi sahibi olarak kalifiye yazılımcılar yetiştirmek.


Ülkemizin bana göre en büyük problemlerinden birisi ARGE çalışmalarında insanlara yatırım yapılmıyor olması ne demek istiyorum. Stajyer olarak bir mühendisi işe alıp çay getirip götürterek ona bir şey öğretemezsiniz. Öğretmek için açılmış eğitim kurumları da maalesef ki iş imkanları sağlayamıyor. Bu ikisi birleştirilse ve şirketi olan insanlar stajyer olarak alıp gerekli eğitimleri yerinde ve uygulamalı olarak göstermiş olsa belki de ülkece çağ atlamış olacağız.


Şimdi gelin beraber programın içeriğine göz atalım. Bu program için kayıtlarımıza her yıl temmuz ayının 1. günü başlıyoruz. Ağustos ayının 1.günü kayıtları kapatıyoruz. Toplam 36 Hafta olmak üzere 2 sene eğitim veriyoruz. Yaz tatilleri ve Yarıyıl tatillerinde ara veriyoruz. Üst üstüne eğitim veremeyiz. Bu çocuklar için çok ağır olacaktır. Programa giriş ücretli sadece 2023 yılı için 375 Dolar ile öğrenci kabul ediyoruz. 2024 yılı itibariyle 750 Dolar ile öğrenci kabul edeceğiz. Bu öğrenciler için çok büyük bir miktar olarak gelebilir fakat inanın büyük bir miktar değil. 750 Dolar ücret için Dolar kurunun 30 olduğunu varsayıyor olsak. 22.500 TL eder. Her ay kenara 1.000 TL konulmuş olsa programa kayıt olabilirler. Zaten birazdan belirteceğim üzere program boyunca da maaş alıyorlar.


2023 yılı için programa kaydolan öğrencilerimiz ;

  1. Ay 20 Dolar

  2. Ay 20 Dolar

  3. Ay 20 Dolar

  4. Ay 20 Dolar

  5. Ay 20 Dolar

  6. Ay 20 Dolar

  7. Ay 40 Dolar

  8. Ay 40 Dolar

  9. Ay 40 Dolar

  10. Ay 40 Dolar

  11. Ay 40 Dolar

  12. Ay 40 Dolar

  13. Ay 80 Dolar

  14. Ay 80 Dolar

  15. Ay 80 Dolar

  16. Ay 80 Dolar

  17. Ay 80 Dolar

  18. Ay 80 Dolar

  19. Ay 80 Dolar

  20. Ay 80 Dolar

  21. Ay 80 Dolar

  22. Ay 80 Dolar

  23. Ay 80 Dolar

  24. Ay 80 Dolar

olmak üzere 1320 Doları 24 Ay boyunca maaş alıyorlar. Ödedikleri tutar 375 Dolar oluyor ve karşılığında 1320 Dolar maaş almış oluyorlar. (Bu durum sadece 2023 yılı için geçerli)


2024 yılı ve sonrası için programa kaydolan öğrencilerimiz ;

  1. Ay 40 Dolar

  2. Ay 40 Dolar

  3. Ay 40 Dolar

  4. Ay 40 Dolar

  5. Ay 40 Dolar

  6. Ay 40 Dolar

  7. Ay 80 Dolar

  8. Ay 80 Dolar

  9. Ay 80 Dolar

  10. Ay 80 Dolar

  11. Ay 80 Dolar

  12. Ay 80 Dolar

  13. Ay 160 Dolar

  14. Ay 160 Dolar

  15. Ay 160 Dolar

  16. Ay 160 Dolar

  17. Ay 160 Dolar

  18. Ay 160 Dolar

  19. Ay 160 Dolar

  20. Ay 160 Dolar

  21. Ay 160 Dolar

  22. Ay 160 Dolar

  23. Ay 160 Dolar

  24. Ay 160 Dolar

olmak üzere 2640 Doları 24 Ay boyunca maaş alıyorlar. Ödedikleri tutar 750 Dolar oluyor ve karşılığında 2640 Dolar maaş almış oluyorlar.



Program boyunca 2 Haftada 1 olmak üzere belirlenen gün ve saatte 3 saatlik online (ZOOM programı üzerinden) dersler alıyorlar. Derslerde yoklama alınıyor ve yıl sonu puanlarına bu durum etki ediyor. Fakat derslere aktif olarak katılamayan öğrenciler için de dersler kayıt altına alınarak sonraki gün web sitemizde yer alan herkesin kendi sayfasındaki programlarım bölümüne kaydediliyor. Program boyunca ödevlendirme , yarıyıl sonu sınavlar ve yıl sonu sınavları oluyor. Programın sonunda her öğrencimize aldığı not üzerinden bir katılım sertifikası, aldığı derslerin transkripti sayılabilecek belge ve değerlendirmemizin de içerisinde olduğu bir referans mektubu alıyorlar.


Program sonu puan ortalamasında 90 ve üzeri alan arkadaşlarımıza değerlendirme mektupları da olumlu olursa iş teklif ediliyor. Güncel yazılımcı maaşımızla şirketimizde işe başlamış oluyorlar.


Program boyunca göstermek istediğimiz diller ;

CSS

JavaScript

C#

Java

Python



Genellikle web tabanlı projelerimiz olduğu için öğrencilerimiz de web üzerinde çalışma gösteriyorlar. Bu demek değil ki yeni projelere kapalıyız. Hayır kendi projeleri olursa ihtiyaçları doğrultusuna bir ekip oluşturarak gerekli finansal desteği de sağlayarak projelerini ortaya çıkarmalarına elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Yazılım Departmanımız zaten kendi bünyesinde sürekli projeler üreterek yeni ürünler geliştirerek şirketimize fayda sağlıyorlar.


En önemli konu bizim için Türkiye'de bulunan gençlerimize bir umut ışığı olabilmek. Her daim soruyoruz Türkiye'nin neden bir silikon vadisi yok diye fakat elimizi hiç taşın altına koymuyoruz. Artık o dönem kapandı biz elimizi taşın altına koyuyoruz ve ülkemiz için elimizden geleni yapacağız.


Şimdi gelin beraber merak ettiğiniz sorulara cevap bulalım ;


1) Size nasıl güveneceğiz ?


Bize güvenebilmenizin tek yolu referanslarımızı incelemeniz. Yazılım Akademiden önce kurmuş olduğumuz E-ticaret Akademimizdeki öğrencilerimizle sohbet edebilir. Bizim ne kadar güvenilir olduğumuzu onlara sorabilirsiniz. Ayrıca benim kendi biyografimi inceleyerek benim neler yaptığımı ve neler yapmak istediğim hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


2) Program boyunca kovularak maaş almama gibi bir durumumuz olur mu ?


Hayır böyle bir durum olmayacak. Derslere katılmazsanız, ödevleri yapmazsanız ve sınavlarınızda başarılı olamazsanız. Zaten program sonunda bizden iş teklifi alamazsanız. Alacağınız katılım sertifikası, transkript ve referans mektubunda da durumunuz belirtilir. Yani kaybedeceğiniz burada para değil kaybedeceğiniz vaktiniz. Maaşlarınızı tatil dönemlerinde dahi almaya devam edeceksiniz.


3) Neden 375 veya 750 Dolar ile öğrenci kabul ediyorsunuz ?


Maaş vererek zaten sizlere bir yatırım yapıyoruz. Fakat programları öğrenmek için kullanacağınız bazı uygulamalar ücretli bu yüzden de biz bu ücreti de size yatırım olarak yapmak istemiyoruz. Sizden alınan ücretler bu programlara ödenerek eğitiminiz boyunca sorun yaşamamanızı sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca E-ticaret Akademimizden edindiğimiz tecrübelere göre hiçbir ödeme almadan ders anlatmaya başladığımız takdirde bu sizde istediğimiz disiplini sağlamıyor. Bu yüzden başlangıçta bir ödeme aldığımızda daha disiplinli ve verdiğiniz parayı hak edercesine çalışma gösteriyorsunuz.


4) Bu durumdan sizler nasıl fayda sağlıyorsunuz ?


Elimizde kabul etmek üzere hazırda beklettiğimiz projelerimiz var fakat yeterli çalışanımız yok bu yüzden sizin ekibe katılmanız bu projelerin belirli modüllerini yapıyor olmanız zaten bizim projelerimizi tamamlamamamızı sağlıyor. Projeler tamamlandığında biz o projeler üzerinden zaten ödeme alıyoruz. Bu yüzden size yaptığımız yatırımları daha büyük bir düşünce ile ele alıyoruz. Sadece basit bir maaş verme olayı olarak görmüyoruz.


5) Programa katılmak için herhangi bir yaş sınırı var mı ?


Evet programa katılmak için bir yaş sınırımız var 19-26 yaş aralığında olmalısınız. Küçük bir ihtimal de olsa 27 yaşında olup herhangi bir işte çalışmayan öğrencilerimizi de kabul ediyoruz.


6) Programa kayıt olurken taksitle ödeme yapabilir miyiz ?


Bu duruma maalesef hayır diyoruz. Çünkü taksitli ödeme seçeneğini aktif ettiğimizde vade farkı olarak öğrencilerimizden %35 e kadar fazladan ödeme alınıyor. Bu yüzden biz bu durumu istemiyoruz. Katılmak isteyen öğrencilerimiz eğer taksitli ödeme yapmak isterlerse lütfen bankadan taksitli nakit avans kullanarak yine bizim pos cihazımıza peşin ödeme yapsınlar.


7) Programa nasıl kayıt olabilirim ?


Aşağıya koyacağımız link üzerinden programa katıl tuşuna basıp ardından ödemeyi yaptıktan sonra programa katılmış olacaksınız. Dersleriniz, sınavlarınız ve ödevleriniz sizin program sayfanızda gözüküyor olacak. Zaten bu konuda bilgilendirilmek üzere ödemeyi yaptıktan sonra ekip arkadaşlarım size ulaşacaklar.



Yine aklınıza takılan bir soru olursa lütfen bize ulaşın. Çekinmeyin sorun sadece sordukça ve sorguladıkça yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Bir düşünün ilk kez annenize bunun adı ne diye sormuş olmasaydınız belki de şu anda masanın ne olduğunu bile bilemeyecektiniz.

1.137 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page